Південна Корея знижує експорт автомобілів через падіння попиту в Східній Європі

Експорт автомобілів у Південній Кореї впав минулого місяця через перебої поставок на місцевих заводах і слабкий попит з боку Східної Європи.

Експорт автомобілів у Південній Кореї впав минулого місяця через перебої поставок на місцевих заводах і слабкий попит з боку Східної Європи. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

За даними Міністерства торгівлі, промисловості і енергетики, обсяг експорту п'яти автовиробників країни - Hyundai, Kia, GM Korea, Renault Samsung і Ssangyong - знизився на 7,3% в порівнянні з роком раніше до 223 482 одиниць в липні.

За повідомленням міністерства, причинами зниження експорту стали страйки робочих і відсутність наднормової роботи на вихідних. Також було зазначено, що зростання виробництва на зарубіжних заводах і невизначеність у світовій економіці також сприяли зменшенню обсягів експорту

Попит східноєвропейських країн демонструє тенденцію до безпрецедентного зниження. З січень по червень експорт у Східну Європу впав на 21,9% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше до 118 767 автомобілів - найбільше зниження для даного регіону.

Проте продажі на внутрішньому ринку збільшилися на 5,8% порівняно з минулим роком до 140 642 одиниць в липні завдяки стійкому попиту на розкішні зарубіжні бренди.

Обсяг продажів імпортних автомобілів на внутрішньому ринку виріс на 38,9% в порівнянні з минулим роком і досяг рекордного максимуму в липні - 14 953 одиниці, що обумовлено високим попитом на німецькі бренди, такі як BMW, Volkswagen, Mercedes-
Вenz і Audi.

Зазначимо, в Україні у липні 2013 р. було вироблено 5 тис. 55 автотранспортних засобів, що на 24,5% менше аналогічного періоду минулого року, та на 11% більше, ніж у червні ц.р.