Volvo в II кварталі 2013 р. скоротив прибуток на 59%

Шведський автовиробник Volvo в II кварталі 2013 р. скоротив прибуток на 59% на тлі слабкої економічної ситуації в Європі і спаду в Китаї.

Шведський автовиробник Volvo в II кварталі 2013 р. скоротив прибуток на 59% на тлі слабкої економічної ситуації в Європі і спаду в Китаї, повідомляє "Росія 24".

Чистий прибуток Volvo за звітний період склав 2,02 млрд крон (317,9 млн дол), а виручка, хоч і скоротилася на 12%, склавши 7,28 млрд крон (11,1 млрд дол), все ж перевершила очікування ринку.

Прибуток без урахування процентних і податкових виплат склала 3,26 млрд шведських крон (498,2 млн дол), а за аналогічний період часу минулого року показник становив 7,71 млрд шведських крон (1,1 млрд дол). Результат виявився трохи краще очікувань аналітиків.

Читайте також: Продажі автомобілів у ЄС у травні сягнули 20-річного мінімуму

Продажі концерну в II кварталі виявилися гірше, ніж у I кварталі, зниження склало 4,3%.

Volvo займає друге місце в світі за обсягом виробництва вантажних автомобілів, і для інвесторів важливо було простежити прогнози компанії з продажів вантажівок на наступний квартал.

Очікування менеджменту змін не зазнали, в США буде продано 250 тис. одиниць такої продукції, в Європі продажі зростуть на 4% до 230 тис. одиниць, а в Бразилії вони складуть 105 тис.

Компанія Volvo Group - шведський концерн, виробляє комерційні та вантажні автомобілі, автобуси, двигуни і різне устаткування. У Volvo Group входить підрозділ з виробництва вантажівок Volvo Trucks, а також компанія з виробництва автобусів Volvo Buses, підрозділ з виробництва будівельного устаткування (Volvo Construction Equipment), виробництва двигунів і енергетичних систем для морського і промислового застосування (Volvo Penta), виробництва комплектуючих для авіаційних, ракетних і газотурбінних двигунів (Volvo Aero), надання фінансових послуг (Volvo Financial Services). На початку липня 2012 р. Volvo оголосила, що продає бізнес Volvo Aero британській промисловій групі GKN за 6,9 млрд шведських крон (990 млн дол.), операція завершилася в III кварталі 2012 р. Найбільшим акціонером Volvo Group є французький автоконцерн Renault (17,7% голосуючих акцій).