ВААІД закликає новий уряд скасувати утилізаційний збір і спецмита на імпорт авто

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) закликало новопризначений Кабінет міністрів скасувати утилізаційний збір і спецмита на імпорт авто, а також реєстрації авто в МРЕВ ДАІ.

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) закликало новопризначений Кабінет міністрів скасувати утилізаційний збір і спецмита на імпорт авто, а також реєстрації авто в МРЕВ ДАІ. Про це повідомляє прес-служба ВААІД.

"ВААІД вважає необхідним завданням для нового уряду подолання системи хабарництва і корупції, яка склалася в Україні. На сьогоднішній день, за оцінками експертів, 10-12% вартості імпортного авто складають хабарі, які сплачуються в автосалонах на різних рівнях контролюючим органам. Серед вироблених в Україні авто така частка складає 23-25%, так як автовиробник в Україні захищає від державного рекету ще й автовиробництво. Повністю ліквідувавши систему хабарництва контролюючих органів, уряд народної довіри дасть можливість знизити ціни на авто для українців, ліквідувавши їх корупційні складові", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, ВААІД також пропонує запровадити в Україні європейську систему купівлі-продажу, а також реєстрації авто. Такі заходи дадуть можливість підвищити репутацію оновлених органів ДАІ, які змушені замість властивих їм функцій забезпечення безпеки дорожнього руху, виконувати функції реєстраторів, і значно заощадять кошти автоводіїв.