Центр американського автопрому Детройт подав на банкрутство

Міська влада Детройта подали прохання про банкрутство. Це найбільший випадок банкрутства муніципального утворення в США. Заборгованість міста може досягти 18,5 млрд дол. Дефіцит міського бюджету складає 380 млн дол.

Міська влада Детройта подали прохання про банкрутство, передає агентство Associated Press. Це найбільший випадок банкрутства муніципального утворення в США. Заборгованість міста може досягти 18,5 млрд дол. Дефіцит міського бюджету складає 380 млн дол.

Формальне прохання про початок процедури про визнання фінансової неспроможності було подане до спеціального федерального суду США з банкрутства. Ініціатором подібного кроку став кризовий керівник міста Кевін Орр (на фото). Він намагався домовитися з кредиторами Детройта, серед яких пенсійні і профспілкові фонди, про радикальну реструктуризацію і скорочення заборгованості, проте зазнав невдачі.

Читайте також: Детройт опинився на межі банкрутства

Прохання про банкрутство містить посилання на статтю про захист прав банкрота. Останнє було схвалене губернатором-республіканцем штату Мічіган Ріком Снайдером. "Абсолютно очевидно, що фінансові складнощі Детройта не можуть бути вирішені без подібного прохання. Це єдино можлива альтернатива", - вважає політик.

У разі схвалення судом прохання міста про банкрутство, майно Детройта буде пущено з молотка для погашення боргів.

В Адміністрації Президента США Барака Обами заявили, що уважно відстежують ситуацію в Детройті.

Читайте також: За порятунок Детройта від банкрутства заплатять утримувачі муніципальних облігацій і пенсіонери

Ще в середині червня повідомлялося, що Детройт частково припинив обслуговування заборгованості в 18,5 млрд дол. Із загальної заборгованості в 18,5 млрд дол. незабезпеченими є 11,5 млрд дол. Втрати утримувачів застрахованих і забезпечених облігацій будуть менші, проте точні цифри поки не розголошуються.

Експерти Fitch і S&p прогнозували, що підсумкове банкрутство Детройта майже неминуче. Банкрутство автомобільної столиці США призведе до підвищення вартості запозичень для його рідного штату Мічіган.

Фото: Збанкрутілий Детройт

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті і його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler. З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн до 700 тис. осіб. Серйозний занепад Детройта почався в 1970-1980 рр. у зв'язку з кризою американської автомобільної промисловості.