Продажі нових авто в Європі у вересні зросли на 5,5%, - до 1,19 млн

Кількість нових зареєстрованих автомобілів в Європі за вересень зросла на 5,5% в річному вираженні і склав 1,19 млн., свідчать дані Європейської асоціації автовиробників (ACEA). Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Кількість нових зареєстрованих автомобілів в Європі за вересень зросла на 5,5% в річному вираженні і склав 1,19 млн., свідчать дані Європейської асоціації автовиробників (ACEA). Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

У той же час, продажі за підсумками дев'яти місяців 2013 р. впали на 4% до 9,34 млн автомобілів.

Продажі росли максимальними темпами з серпня 2011, коли показник додав 7,8%. Тим не менш, продажу в галузі в регіоні поки скорочуються в річному вираженні, і в цьому році обсяг продажів може досягти мінімуму за два десятиліття, так як показник знижується вже шостий рік поспіль.

У Західній Європі продажі зросли на 5,4% до 1,14 млн. Зростання було обумовлене збільшенням продажів в Іспанії на 29%, де уряд пропонує знижку в 2 тис. євро при купівлі старих моделей автомобілів і зростанням продажів у Великобританії на 12%. У Німеччині показник скоротився на 1,2%.

Продажі Volkswagen виросли на 5,8% минулого місяця, завдяки збільшенню попиту на 2,1% на основний бренд VW, на 3,2% на Audi і на 17% на Skoda. У той же час, продажі Renault зросли на 22%. При цьому європейські продажі General Motors зросли на 5,4%, продажі BMW збільшилися на 6,4%, а Daimler повідомив про зростання показника на 12%, завдяки 14-процентному зростанню продажів Mercedes-Benz. Незважаючи на це, продажу PSA Peugeot Citroen впали на 3%, а продажі Fiat SpA скоротилися на 3,4%.

Нагадаємо, що відповідно до звіту Європейської асоціації автовиробників, обсяг продажів нових легкових автомобілів в країнах ЄС у серпні 2013 р. знизився на 5% порівняно з серпнем 2012 р. і склав 653 тис. 872 автомобіля. За вісім місяців 2013 р. продажі легкових автомобілів в Євросоюзі скоротився на 5,2% відносно того ж періоду минулого року - приблизно до 7,84 млн одиниць.

Європейські експерти в автомобільній галузі прогнозували, що в 2013 р. європейський автомобільний ринок скоротиться шостий рік поспіль. При цьому Moody's Investors Service очікує, що великі виробники автомобілів в Європі, включаючи Fiat SpA і PSA Peugeot Citroen SA, втратять близько 5 млрд євро в регіоні в цьому році, так як попит впав до найнижчого рівня за останні два десятиліття.

Також, на думку європейських експертів, Росія до 2020 р. обжене Німеччину і увійде в топ-5 світових автодержав, внутрішні продажі авто зростуть до 4,4 млн одиниць на рік. Список світових автодержав очолить Китай, США на другому місці, Індія - на третьому, Бразилія займе четверте місце, а замкне п'ятірку Росія.