Броньовані КрАЗи українського виробництва для потреб АТО у 2 рази дешевші, ніж аналоги з ОАЕ, - Яценюк

Броньовані КрАЗи українського виробництва, заброньовані українською компанією для потреб антитерористичної операції (АТО), коштують у 2 рази дешевше, ніж їх аналоги, імпортовані з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Броньовані КрАЗи українського виробництва, заброньовані українською компанією для потреб антитерористичної операції (АТО), коштують у 2 рази дешевше, ніж їх аналоги, імпортовані з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"КрАЗ, який є на 100% український і на 100 % заброньований українською компанією "Практика", коштує майже в два рази дешевше, ніж такий же КрАЗ, який ми купували в ОАЕ. Нам треба платити 3 млн грн за броньований еміратський КрАЗ і 1,8 млн грн - за українські. Замовлення підписані, гроші виділені, компанія здатна виготовляти кожен тиждень по одній броньованій машині, це мінімум", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що тепер військові повинні забезпечити постачання і використання виготовленої техніки.

Зазначимо, що сьогодні в зону АТО відправлять 2 військові автомобільні транспортники на базі КрАЗ-6322 та броньований санітарно-евакуаційний автомобіль на базі ЗіЛ-131.