Китайський автоконцерн Geely буде збирати автомобілі в Білорусії, орієнтуючись на ринки СНД

Китайський автомобілебудівний концерн Zhejiang Geely Holding Group (Geely) підписав з урядом Білорусі угоду про створення спільного підприємства (СП) по збірці автомобілів Geely на території Білорусії. Партнерами Geely по складальному виробництву стануть білоруський виробник кар'єрних самоскидів "БелАЗ" і місцевий виробник великовузлового компонентів "Союз". Проектна потужність нового підприємства складе 120 тис. автомобілів на рік. На заводі спочатку будуть випускатися марки SUV-EX7, Geely SC7, SC5 і LC-CROSS, йдеться в поширеному сьогодні прес-релізі Geely.

Китайська компанія відзначає, що виробничі потужності і модельний ряд згодом будуть розширені для того, щоб забезпечити можливість поставок автомобілів Geely на ринки Росії, України та інших країн СНД.

Згідно з даними Асоціації європейського бізнесу, продажі нових автомобілів Geely в Росії в I півріччі 2013 збільшилися на 87% в порівнянні з тим же періодом 2012 р. і склали 11,7 тис. одиниць. Серед китайських автомобільних марок Geely є в Росії найпопулярнішою.

За даними самої компанії, за перші шість місяців 2013 р. в Росії було продано 14,89 тис. автомобілів Geely, а на Україні - 6,74 тис.