Єврокомісія попередньо схвалила заборону на продаж автомобілів Daimler у Франції

Європейська комісія попередньо схвалила рішення Франції заборонити продаж більшості нових моделей автомашин, вироблених концерном Daimler з 12 червня 2013 р., повідомляє Reuters.

Приводом для заборони стало використання охолоджувальної рідини, що не відповідає європейському технічному регламенту, в системі вентиляції автомобілів Mercedes класів A, B і SL.

"Згідно попереднім аналізом комісії, в даний час на європейському ринку є автомобілі цього виробника, що не відповідають технічним стандартам, прийнятим в Європі", - заявив єврокомісар з транспорту Антоніо Таяні.

Він також додав, що необхідно продовжити розслідування, щоб визначити, чи відповідає стандарту ряд транспортних засобів, вироблених Daimler з травня 2013 р. в відповідності з дозволом, даними владою Німеччини.

Читайте також: Продажі легкових автомобілів в ЄС у червні знизилися на 6,3%

Якщо будуть виявлені порушення, то такі автомобілі не зможуть бути продані або зареєстровані на території Євросоюзу.

Представник концерну Daimler в свою чергу заявив, що застосування в нових моделях холодоагенту R134а, призначеного до поетапного виведення з обігу, обумовлена ​​серйозними сумнівами у безпеці єдиного можливого замінника - охолоджуючої рідини R1234yf виробництва Honeywell International.

"Наші машини допущені до виробництва на абсолютно законних підставах, що діють по всій Європі. Ніщо не може перешкоджати їх реєстрації", - заявив представник Daimler.