BMW на початку 2015 р. представить функцію самостійного паркування автомобіля

Концерн BMW на виставці електроніки в Лас-Вегасі на початку 2015 року представить новітню паркувальну систему Remote Valet Parking Assistant, передає "Росія 24".

Концерн BMW на виставці електроніки в Лас-Вегасі на початку 2015 року представить новітню паркувальну систему Remote Valet Parking Assistant, передає "Росія 24".

Зокрема, за задумом BMW, для самостійного паркування автомобіля водієві просто потрібно вийти з машини на в'їзді на парковку або в гараж і активувати відповідну функцію.

Спираючись на дані, отримані від чотирьох лазерних сканерів, керуюча електроніка, яка має доступ до рульового механізму, двигуна і гальм, здатна самостійно відшукати вільне місце на парковці і помістити туди автомобіль, як стверджує виробник, "з міліметровою точністю". Зробити все це система може без будь-якого втручання з боку водія, відстежуючи при цьому і можливі перешкоди - пішоходів або автомобілі, припарковані з порушеннями. Викликати автомобіль назад водій зможе за допомогою голосової команди, відданої спеціальному додатку в смартфоні.

У BMW уточнюють, що системі для роботи не потрібні GPS-дані, які часто не надто точні в мегаполісах. Не потрібно і зміни існуючої паркувальної інфраструктури. Однак коли саме система з'явиться на серійних автомобілях, поки не уточнюється. За чутками, нею можуть укомплектувати нове покоління флагманського седана 7 серії, який повинен з'явитися на ринку в 2016 році.

Нагадаємо, раніше глава автомобільної компанії BMW Норберт Райтхофер оголосив, що достроково піде у відставку в 2015 році.

За матеріалами "Росія 24"

BMW