"Альфа-банк" і АІС домовилися про реструктуризацію кредиту

"Альфа-Банк" (Україна) і група компаній АІС підписали угоду про реструктуризацію кредитної заборгованості. Про це повідомляє прес-служба АІС.

Сторони домовилися про новий графік виплат по кредиту, а також про деякі інші умови кредитної угоди. Група компаній АІС вже здійснила виплати в сумі 57 млн грн в рамках даної угоди. Частина кредиту буде погашатися згідно із затвердженим графіком погашення.

"Ця домовленість - підтвердження того, що вихід можна знайти навіть з дуже складній ситуації, адже не секрет, що судові розгляди банку з компанією тривали кілька років. Ми раді тому, що нам вдалося домовитися про умови, прийнятні як для банку, так і для клієнта. Частина боргу була погашена за рахунок власних коштів позичальника, а інша частина боргу реструктуризована - шляхом видачі нових кредитів за ринковими ставками. Впевнені, що готовність до діалогу дозволила банку зберегти відносини з великим корпоративним клієнтом, а групі компаній АІС, як одного з лідерів ринку, продовжити успішний розвиток бізнесу", - зазначив директор з правових питань "Альфа-Банку" (Україна) Сергій Половко.

Нагадаємо, що борг групи компаній АІС перестав обслуговуватися в "Альфа-Банк" (Україна) на початку 2009 р., коли криза автомобільного ринку досягла свого піку. Продажі всіх операторів впали в 4-5 разів, а сформовані товарні запаси становили від 12 до 24 міс. При цьому автомобілі продавалися з дисконтом від 20% до 40%.

Протягом ряду років сторони вели переговори. В середині 2013 року між "Альфа-Банком" і групою компаній АІС були досягнуті принципові домовленості щодо умов реструктуризації. В листопаді 2013 р. угода була завершена.

На даний момент група компаній АІС веде переговори з "Альфа-Банком" (Україна) за можливостями додаткового фінансування зовнішньоекономічних торгових операцій, а також інвестиційних проектів в Україні.

Раніше група компаній АІС реструктуризувала і погасила заборгованість з такими банками як Swedbank, "Райффайзен Банк Аваль", "Мегабанк", "Кредит Європа Банк".

Група компаній АІС є другим за величиною автохолдингом України. З 2009 по 2013 рік група компаній АІС збільшила свою частку ринку з 7% до 12%. У 2014-2019 році, відповідно до інвестиційної стратегії АІС планує інвестувати 50 млн дол. у будівництво і реконструкцію 35 автоцентрів, автосалонів та СТО.